glavna_senka
slika1 slika2 slika3 slika4 slika5 slika6 slika7
senka

O nama

ESCO - Energy Saving Company doo Beograd je inženjering i konsalting preduzeće, specijalizovano za primenu savremenih tehnoloških rešenja u oblasti elektroenergetike i termoenergetike.

Osnovano je 1999. godine kao deoničko društvo u privatnoj svojini pod imenom Global Business Centar doo Beograd. Naziv preduzeća je krajem 2006. godine, zbog razvojne strategije preduzeća ka daljoj specijalizaciji i primeni specifičnog koncepta inženjering usluga u oblasti energetike, kao i zbog promocije imena ovog koncepta, promenjen u ESCO doo Beograd.

Osnovna delatnost preduzeća je pružanje usluga:

  • Inženjeringa i konsaltinga kod pripreme, izrade i izvođenja projekata energetske efikasnosti, sa ciljem ostvarenja ušteda i racionalizaciju potrošnje energije u industrijskim postrojenjima, javnim objektima i poslovnim-stambenim zgradama
  • Kvalitetnog tehničkog izvođenja i održavanja opreme visokog tehnološkog nivoa
  • Finansijskog inženjeringa
  • Primena ESCO koncepta
  • Prenos iskustava i znanja svetskih lidera u ovoj oblasti na domaće tržište

Kao inženjering i konsalting preduzeće ESCO doo - Beograd koristi koncept projektnog menadžmentaza upravljanje svojim poslovima. Kod ovakve organizacione šeme, broj izvršilaca i ostalih potrebnih resursa zavisi od potreba ugovorenih projekata i formira se i organizuje u formi timova.

Upravljanje ESCO projektima zahteva visoku stručnost i veliko interdisciplinarno iskustvo. Pored tehničkog iskustva, neophodno je posedovanje upravljačkih i organizacionih znanja kao i izuzetno poznavanje bankarskih procedura, pravnih regulativa i svih elemenata finansijskog inženjeringa.

Kako se radi o primeni i implementaciji novih savremenih tehnologija, često je neophodno angažovanje i komunikacija sa domaćim i stranim ekspertima iz različitih obalsti .